Att söka sitt syfte

Något jag funderar mycket på är mitt syfte. Vad är mitt syfte? När ska jag höra min sanning? När ska det bara kännas så där rätt?

Jag behöver så starkt ett syfte som ger mig mening med allt jag gör. Jag kan inte låta mina barn utgöra min enda mening med livet. Jag måste ha ett eget syfte som enbart handlar om mig och min resa. En orsak att stiga upp på morgonen, något som ger näring till min själ och något som gör mig lycklig. Man ska inte bygga upp sin lycka kring andra personer anser jag. Jag tänker att jag är ansvarig för mitt liv och min egen lycka och jag behöver ett större syfte. Jag behöver får arbeta med något som ger mig mening och som känns meningsfullt.

Jag är just nu på en livsresa där jag hoppas att mina val som jag tar ska ge mig större frihet, mer lycka och mening. Jag jobbar på att läka min kropp och min själ. Ett arbete som aldrig tar slut, men som jag längtar efter att komma mig genom den värsta tiden. Mitt i denna resa så upplever jag ett sådant motstånd till att låta mig få må bra. Jag hittar så många orsaker till att låta annat komma före. Varför sätter jag allt annat före min egen hälsa. Varför känns det meningslöst att göra saker för min hälsa? Är jag rädd eller har jag nästan gett upp och vill bara leva? Jag kanske är trött på att kämpa och försöka? Att allt ska vara så krångligt. Vad är motståndet? Är det mitt ego? Eller handlar det om att sluta tänka på vad jag ska göra och bara lyssna till hjärtat och följa hjärtat? Låta rösterna i huvudet tystna och ta ner besluten till kroppen. Vara i min kropp istället för uppe i min hjärna. Hur gör jag det? Är det jag som försöker överlista mitt hjärta genom att göra upp planer för att må bättre? Ska jag sluta med det och bara vara. Ska jag bara vara i min kropp, i tystnad och låta det som sker ske? Är det inte alla planer som ska ge mig min hälsa tillbaka utan tystnaden? Mitt val i stunden? Vad är sanningen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s