Leva med utmattning del 3 -Ångest

Alla har nog någon gång upplevt någon form av ångest. Det har jag också haft många gånger, men för några år sedan kan man säga att min ångest fick en annan dimesion. Man glömmer dock så lätt och man vill helst inte minnas heller. Hur det kändes när den bara anföll en bakifrån från ingenstans. Plötsligt hade den bara tagit min kropp i besittning… den bara var där som ett band runt bröstet och någon bara drog åt hårdare och hårdare och jag hade inga medel att värja mig med. Ovissheten om det var hjärtat eller en ångestattack var obehaglig och gick knappt att urskilja. Hjärtat slog så hårt och snabbt att det kändes som ett under att bröstkorgen höll ihop. Ställa sig upp var ingen bra ide för risken att då falla av yrseln, ligga ner var nästan outhärdlig så jag satt mest. Fick många gånger ringa min man för att be honom ringa upp varje halvtimma för att kolla att jag fortfarande levde. Känslan var så djup av sorg och smärta över att inte veta om det var ångest eller om kroppen skulle ge upp vilken sekund som helst. Jag kände inte igen min kropp längre. Den jag alltid kunnat lita på förut. Den som dag efter dag tagit mig från a till ö utan några större protester. Det gjorde den inte längre, den orkade inte längre.Jag vet inte hur många liter tårar det runnit ner för mina kinder under dessa år, men väldigt många och det är jag tacksam över, för utan den ventilen vet jag inte vad jag hade gjort. Tårarna blev min livsviktiga ventil som tömt kroppen på smärta.Ångesten kunde pågå i många timmar… men oftast så gick det över efter ett tag, åtminstone det värsta och den mest kvävande känslan.Många drabbas av ångest och det är inte en lättsam historia att leva med. Man vet aldrig när den ska dyka upp igen. För tre år sedan hade jag nog oftare ångest (i olika skalor) än de stunder då jag slapp den. Nu kommer den bara på besök när jag inte sköter mig och följer mina rutiner. Nu vill den bara påminna mig om vad som är viktigast när jag glömt bort, och det gör den så tydligt.Jag skickar styrkekramar till alla där ute som kämpar med ångest av olika slag ❤❤❤
Bortom kampen vilar lyckan❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s